Site » Proiectul "Mentalitate de învingător"
 

În perioada 01.04.2022-30.06.2022, Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui implementează proiectul „Mentalitate de învingător”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Astfel, în luna mai 2022, minim 74 de elevi vor participa la activități de dezvoltare personală care explorează mentalitatea  flexibilă/de creștere, precum „Două mentalități”, „Despre greșeli și eșec” și „Puterea perseverenței”.

Mentalitatea flexibilă (growth mindset) este un concept lansat de psihologul Carol Dweck care susține că părerea pe care o ai despre tine îți poate limita potențialul sau te poate ajuta să obții succesul. Motivația pentru învățare a elevilor este în scădere; elevii renunță prea ușor în fața greșelilor și a eșecului, nu știu să își gestioneze emoțiile în fața obstacolelor. Elevii trebuie să fie conștienți că abilitățile lor pot fi dezvoltate prin efort, muncă și perseverență, că este necesar să progreseze mereu pentru a a se adapta societății actuale aflată într-o permanentă schimbare în care învățarea pe tot parcursul vieții este o constantă. Mentalitatea de creștere se numără printre cele 9 elemente specifice competenței sociale și civice stabilite de Comisia Europeană alături de starea de bine, flexibilitatea, autoreglarea, empatia, colaborarea, comunicarea, gândirea critică, gestionarea propriei învățări.

Astfel, datorită participării la activitățile proiectului („Două mentalități”, „Despre greșeli și eșec” și „Puterea perseverenței”), elevii participanți se vor familiariza cu elementele specifice celor două tipuri de mentalitate (mentalitate fixă/rigidă versus mentalitate flexibilă/de creștere), vor învăța să recunoască tipul de mentalitate spre care sunt înclinați, vor înțelege importanța mentalității de creștere pentru dezvoltarea lor personală și profesională și își vor însuși unele dintre comportamentele mentalității flexibile.

Finanțarea primită prin programul Start ONG este utilizată pentru dotarea Clubului Elevilor cu mobilier școlar. Prin noul proiect se continuă transformarea Clubului Elevilor într-un spațiu maivesel și mai prietenos pentru  activitățile extrașcolare.

Motto: „O simplă părere despre tine însuți îți poate influența o mare parte din viață” (Carol S. Dweck)

Vizualizare buletine informative

Nr.1 Nr.2 Nr.3    
       
     
5 aprilie 2022
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website