Site » Proiectul ”Get in shape for Europe” (GISE)
 

Implementarea proiectului  de schimb interșcolar ”Get in shape for Europe” –GISE (nr. de referință 2018-1-RO01-KA229-049580), coordonat de  Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui continuă și în anul școlar 2020-2021, fiind prelungit până la data de 31.08.2021.

Proiectul,  implementat în colaborare cu 4 școli din Bulgaria, Grecia, Italia și Polonia, are ca scop promovarea valorilor democratice și a drepturilor fundamentale, a incluziunii sociale și a cetățeniei active și dotarea elevilor și profesorilor cu informațiile și cu competențele necesare  pentru a deveni cetățeni europeni  informați și implicați.

Activități locale desfășurate de procopienii din Clubul European (constituit în cadrul proiectului GISE):

  • În perioada noiembrie-decembrie 2020, a organizată campania de informare „Știrile false în era digitală” care a avut ca scop dezvoltarea gândirii critice în rândul elevilor în ceea ce privește utilizarea internetului și a rețelelor de socializare. Activitățile organizate au vizat aspecte legate de tehnici de manipulare și dezinformare prin mass-media, fapte versus opinii, identificarea știrilor false, analiza diferitelor tipuri de știri false, efectele răspândirii știrilor false. Campania ”Știrile false în era digitală” în date: 17 de activități, 320 elevi informați, 13 profesori implicați în organizarea activităților.
  • În perioada 18-25 ianuarie 2021, au fost organizate 14 activități informative cu tema ”Stop Cyberbullying!” la care au participat circa 300 de elevi și 14 profesori.
  • În săptămâna 8-12 februarie 2021, peste 90 de procopieni au marcat ”Ziua Internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științelor” (11 februarie). Adunarea Generală a ONU a adoptat la 22 decembrie 2015 o rezoluţie privind stabilirea unei zile internaţionale dedicate recunoaşterii rolului important al fetelor şi femeilor în domeniile ştiinţei şi tehnologiei.

Luna martie 2021 este dedicată activităților de promovare a egalității de gen ca valoare europeană fundamentală.  Cu toate că UE este lider mondial în domeniul egalității de gen și a înregistrat progrese semnificative în ultimele decenii, violența bazată pe gen și stereotipurile persistă. În martie 2020, Comisia Europeană a prezentat ”Strategia privind egalitatea de gen pe perioada 2020-2025”. De asemenea, egalitatea de gen este unul dintre cele 17 obiective din Agenda 2030 pentru Dezvoltară Durabilă propusă de ONU și asumată de Uniunea Europeană.

Perioada aprilie-mai 2021 este dedicată organizării online a celor 4 activități transnaționale de învățare, predare și formare (2 activități de tipul ”Schimburi pe termen scurt ale grupurilor de elevi” și 2 activități de tipul ”Evenimente comune de formare a personalului pe termen scurt”.

Elevii și profesorii interesați să participe la activitățile transnaționale de învățare, predare și formare se pot adresa membrilor din echipa de implementare a proiectului.

 

Site-ul proiectului: http://lspvs.ro/erasmus-gise/
Paginile de Facebook ale proiectului: 
https://www.facebook.com/proiectulGISE
https://www.facebook.com/Get-in-Shape-for-Europe-174234610184156
Twinspace pe eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/80356/home

 

Proiectul de schimb interșcolar ”Get in shape for Europe” (GISE) este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul ERASMUS+. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

8 martie 2021
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website