Implementarea proiectului de schimb interșcolar ”Get in shape for Europe” –GISE (nr. de referință 2018-1-RO01-KA229-049580), coordonat de Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui continuă și în anul școlar 2020-2021, fiind prelungit până la data de 31.08.2021.
Proiectul, implementat în colaborare cu 4 școli din Bulgaria, Grecia, Italia și Polonia, are ca scop promovarea valorilor democratice și a drepturilor fundamentale, a incluziunii sociale și a cetățeniei active și dotarea elevilor și profesorilor cu informațiile și cu competențele necesare pentru a deveni cetățeni europeni informați și implicați.
Activități locale desfășurate de procopienii din Clubul European (constituit în cadrul proiectului GISE):
Luna martie 2021 este dedicată activităților de promovare a egalității de gen ca valoare europeană fundamentală. Cu toate că UE este lider mondial în domeniul egalității de gen și a înregistrat progrese semnificative în ultimele decenii, violența bazată pe gen și stereotipurile persistă. În martie 2020, Comisia Europeană a prezentat ”Strategia privind egalitatea de gen pe perioada 2020-2025”. De asemenea, egalitatea de gen este unul dintre cele 17 obiective din Agenda 2030 pentru Dezvoltară Durabilă propusă de ONU și asumată de Uniunea Europeană.
Perioada aprilie-mai 2021 este dedicată organizării online a celor 4 activități transnaționale de învățare, predare și formare (2 activități de tipul ”Schimburi pe termen scurt ale grupurilor de elevi” și 2 activități de tipul ”Evenimente comune de formare a personalului pe termen scurt”.
Elevii și profesorii interesați să participe la activitățile transnaționale de învățare, predare și formare se pot adresa membrilor din echipa de implementare a proiectului.
Site-ul proiectului: http://lspvs.ro/erasmus-gise/
Paginile de Facebook ale proiectului:
https://www.facebook.com/proiectulGISE
https://www.facebook.com/Get-in-Shape-for-Europe-174234610184156
Twinspace pe eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/80356/home
Proiectul de schimb interșcolar ”Get in shape for Europe” (GISE) este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul ERASMUS+. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.