Site » Proiect ”Emoții, emoții”
 

Proiectul ”EMOȚII, EMOȚII”

Motto: „Sentimentele sunt asemenea unor valuri: nu le putem împiedica să vină, dar le putem alege pe cele în care vrem să ne aruncam”. (Jonathan Martensson)

               Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui implementează, în perioada 01.09.2022-20.12.2022, proiectul „Emoții, emoții” finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
              Datorită acestui proiect, peste 170 de elevi de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui au participat la activități de dezvoltarea competențelor socio-emoționale iar Clubul Elevului din incinta liceului a fost dotat cu  cu un display interactiv cu stand mobil, table magnetice mobile, laptop și imprimantă. Prin alte două proiecte desfășurate pe parcursul anului școlar 2021-2022 și finanțate tot prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Clubul Elevilor a fost dotat și cu mobilier școlar. Astfel, treptat, Clubul Elevilor s-a transformat treptat într-un  spațiu mai vesel și mai prietenenos pentru organizarea activităților extrașcolare de care vor beneficia toți elevii liceului (aproape1400 de beneficiari indirecți).
              Elevii au participat la activitățile „Emoții, emoții”, „Descoperirea emoțiilor”, „Emoțiile-un joc de domino”, „Gânduri și emoții” și „Gestionarea emoțiilor prin mindfulness” Activitățile proiectului s-au axat pe cunoașterea de sine (care se referă la identificarea și înțelegerea propriilor emoții și ale celorlalți - o componentă esențială a gestionării eficiente  a reacțiilor personale în diverse situații dar și un punct de plecare pentru dezvoltarea toleranței și a empatiei-, la înțelegerea relației dintre gânduri, emoții și comportamente) și prezentarea unor strategii  de autocontrol și reglare a emoțiilor negative (precum schimbarea gândurilor iraționale, mindfulness).
            Elevii au conștientizat faptul că emoțiile sunt o parte importantă a vieții noastre și este necesar ca să dețină cunoștintele și abilitățile necesare pentru a-și înțelege și gestiona emoțiile. Recunoașterea și înțelegerea emoțiilor este o competență esențială pentru autoreglare emoțională și comportamentală, un punct de plecare pentru dezvoltarea comportamentelor empatice și a toleranței.      

*Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Buletine informative:

Buletinul informativ nr. 1

Buletinul informativ nr. 2

Buletinul informativ nr. 3

Buletinul informativ nr. 4

Articole:

Articol 1: https://edict.ro/emotii-emotii-proiect-educational/

Articol 2: http://actualvs.ro/elevii-liceului-stefan-procopiu-invatati-sa-si-descopere-emotiile/

2022
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website