BURSA DE FORMARE CONTINUA – COMENIUS –
Multimedia and Interactivity in E-Learning (2011)
Instituţia organizatoare:
Europäische Bildungsinitiative / European Initiative for Education,
Wiener Neustadt, Austria
Participant: Prof. CIULEI MARIA
Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui
(Electronica si Telecomunicatii)
Perioada: 28.06.2011 – 02.07.2011
Participanti: Profesori din Romania, Turcia, Grecia
OBIECTIVE:
-achizitia de noi tehnici si metode de lucru in procesul de predare-invatare
-Imbunatatirea cunostintelor in domeniul IT
-utilizarea platformelor de tip e-learning la orele de curs si pentru pregatirea elevilor
ACTIVITĂŢILE DE ÎNVĂŢARE
ale cursului au vizat în special deprinderea participanţilor la curs de a crea , instala şi utiliza o platformă de învăţare de tip e-Learning, crearea unor materiale interactive de învăţare, integrarea elementelor de tip Multimedia pe platformă şi crearea oportunităţii de a utiliza platforma creată la lecţiile de clasă.
Pentru aceasta trainerul cursului, d-l Peter Mazohl, specialist în aplicaţii de tip E-learning, a creat o platformă virtuală de tip Moodle accesibilă în reţea locală formată din 21 calculatoare (laptop) conectate la Internet Wireless, pentru prezentarea activităţilor de învăţare a folosit videoproiectorul şi tabla electronică.
Durata cursului a fost de 50 de ore din care 25 ore de învăţare teoretică, predare şi 25 ore aplicaţii practice e-learning utilizând softurile specializate puse la dispoziţie de organizator în format electronic.
Activităţile culturale pregătite de entru participanţii la curs au fost:
- eveniment social tipic austriac "Heurigen"
- prezentarea oraşului şi vizita la Communal Museum
- Excursie la Viena şi vizitarea edificiilor culturale vieneze cu ghid
UTILITATEA:
Cursul oferă o pregătire de tip e-learning prin utilizarea platformelor specifice, în utilizarea elementelor interactive de tip prezentare multimedia, grafică pe calculator, elemente de animaţie, de tip video care oferă participanţilor posibilitatea creării pas cu pas a elementelor interactive şi posibilitatea de integrare a acestora în lecţiile din curricullumul şcolar. Astfel stagiul de formare este un ajutor în creearea unor lecţii atractive pentru elevi, pentru a veni în sprijinul elevilor în ceea ce priveşte familiarizarea şi aprofundarea noţiunilor teoretice şi practice necesare înţelegerii fenomenelor în domeniul electric - electronic şi telecomunicaţii si nu numai.
MOD DE ORGANIZARE:
Fiecare participant a avut propriul punct de lucru laptop conectat la Internet Wireless, materialele puse la dispoziţie de organizator pe suport hârtie şi în format electronic. Pe platforma Moodle în reţea locală fiecare participant a creat propriile sale secvenţe de lecţie în care a integrat elemente interactive de învăţare şi elemente Multimedia (imagini, animaţii, elemente audio, video) editate şi prelucrate la curs.
Activităţile de învăţare s-au desfăşurat în sesiuni în plen, lucru individual asistat iar pentru detalierea noţiunilor şi prezentarea rezultatelor s-au folosit prezentări Power Point şi video precum şi aplicaţii practice e-learning utilizând softurile specializate puse la dispoziţie de organizator în format electronic.
CERTIFICARE:
Certificat de participare la curs
Documentul de mobilitate Europass (Europass_Mob)