Site » EPAS – Din nou în comunitate!
 

Profitând de desfășurarea Săptămânii ”Școala Altfel” la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui, în data de 16 aprilie 2018, ambasadorul junior Munteanu Victor s-a strecurat în programul claselor a VI-a B și a VII-a B cu 2 activități ”Povestea Uniunii Europene”  și ”Unitate în diversitate”. ”Complicii” lui Victor au fost d-na Ianul Ioana (dirigintă la clasa a VII-a B și fosta sa dirigintă) și d-na Chelmu Loredana (dirigintă la clasa a VI-a B). Activitatea ”Povestea Uniunii Europene” a fost o sinteză a celor șase module pedagogice ale programului EPAS fiind structurată în 4 secțiuni: ”Scurt istoric al Uniunii Europene”, ”Valorile și simbolurile Uniunii Europene”, ”Instituțiile europene și luarea deciziilor”, ”Tu și UE: Efecte asupra vieții tale”. Elevii au fost foarte activi și isteți și au demonstrat prin întrebările de consolidare că au reținut foarte multe informații despre Uniunea Europeană. A doua activitate, ”Unitate în diversitate”,  a fost un concurs pe grupe. Elevii au fost împărțiți în  9 grupe și au rezolvat 5 sarcini de lucru care au abordat statele membre ale Uniunii Europene, imnul ”Odă Bucuriei”, limbile oficiale ale UE și produse tradiționale din diverse state membre. Elevii s-au descurcat foarte bine la toate provocările lui Victor motiv pentru care au primit diplome. Toți elevii au primit câte un pliant ”Călătorind în Europa. 2017-2018” pe care l-au utilizat la una din probele concursului. Pliantele au fost puse la dispoziție de Centrul Europe Direct Vaslui.

Principalele obiective ale activităților  ”Povestea Uniunii Europene”  și ”Unitate în diversitate”:

  • identificarea legăturii între sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și inițierea integrării europene;
  • evidențierea rolului lui Jean Monet și a lui Robert Schuman în demararea construcției europene;
  •  prezentarea etapelor constituirii Uniunii Europene;
  •  identificarea domeniilor de cooperare europeană, a valorilor și simbolurilor europene;
  • explicarea modului de funcționare a UE și luarea deciziilor;
  • prezentarea unor efecte ale legislației europene asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor din statele membre.  

Ambasadorul junior Victor Munteanu a fost coordonat în susținerea activităților ”Povestea Uniunii Europene”  și ”Unitate în diversitate” de ambasadorii seniori Croitoru Daniela și Busuioc Ionela.

Aceste activități au fost organizate în cadrul programului educativ implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă–Agenda 21. Programul se află în al doilea an de desfășurare și vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, mai ales a cunoștințelor active despre Uniunea Europeană și, în speță, despre Parlamentul European.  În anul școlar 2017-2018, 25 de licee din România (printre care și Liceul ”Ștefan Procopiu”) candidează la titlul de Școală-ambasador al Parlamentului European.

17 aprilie 2018
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website