Site » Echipa EPAS în comunitate
 

În perioada 29-30 martie 2018, echipa EPAS de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a organizat 4 activități în comunitatea locală: 2 activități la Centrul de Servicii Comunitare nr. 1 și 2 activități la Școala Gimnazială ”Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos. Cu acest prilej, ambasadorii EPAS au oferit elevilor participanți rechizite și dulciuri donate cu prilejul campaniei ”Nouă ne pasă!” derulată pe parcursul lunii martie 2018. Mulțumim încă o dată tuturor procopienilor care au răspuns pozitiv la campania caritabilă inițiată de echipa EPAS.             

              În data de 29 martie 2018, ambasadorii juniori Cozma Maria, Lapa Adina și Munteanu Victor  însoțiți de ambasadorul senior Croitoru Daniela au susținut activitatea ”Mediu, schimbări climatice și energie” la Centrul de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui. Prin intermediul a două povestiri (”Arde Pământul” și ”Străduța Floricăi”), 9 prichindei au aflat informații despre Uniunea Europeană, încălzirea globală, gazele cu efect de seră, poluare, energie regenerabilă, reciclare.

             Tot în data de 29 martie 2018, ambasadorii juniori Estera, Miruna, Andra, Răzvan, Adrian, Alin și Sebastian și ambasadorul senior Mazga Doina  au susținut la Centrul de Servicii Comunitare Nr 1 activitatea "Să descoperim Patrimoniul cultural al Europei". Copiii din învățământul gimnazial de la centrul de zi au localizat statele Uniunii Europene și au aflat despre invenții, simboluri și obiective culturale importante din UE. Ambasadorii juniori i-au ajutat pe copii în identificarea contururilor statelor europene, localizarea pe hartă a acestora și a capitalelor și au tradus scurte mesaje din engleză despre curiozități din aceste state. Apoi au așezat pe harta Europei simboluri în miniatură și invenții din UE, joc care le-a stârnit curiozitatea și interesul. Toți copiii au demonstrat că și-au însușit cunoștințele în testul final in care au avut de corelat obiective din patrimoniul cultural european cu statele în care se află.

           În data de 30 martie 2018, ambasadorii juniori Cozma Maria, Lapa Adina și Munteanu Victor și ambasador senior Croitoru Daniela au poposit și la elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială ”Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos și au susținut activitatea ”Mediu, schimbări climatice și energie”. Elevii au fost provocați la discuții despre Uniunea Europeană (state membre, simboluri) și aspecte legate de încălzirea globală, poluare, energie regenerabilă, reciclare, economisire. Discuția a pornit de la povestirea ”Arde Pământul” care explică unele dintre cauzele schimbărilor climatice și consecințele acumulării gazelor cu efect de seră. Elevii au discutat despre unele dintre lucrurile învățate din poveste și au consolidat cunoștințele prin rezolvarea unui rebus. Doamna învățătoare Crețu Mariana ne-a fost alături și ne-a sprijinit în desfășurarea activității. Elevii au fost foarte atenți și receptivi, au răspuns foarte bine la provocările ambasadorilor EPAS și au dovedit că știu multe lucruri despre temele discutate. Elevii au primit baloane și cartea ”Misterul steluțelor aurii. O aventură în Uniunea Europeană” puse la dispoziție de Centrul Europe Direct Vaslui.

           Tot în data de 30 martie 2018, ambasadorii juniori Andra, Răzvan, Adrian și Alin însoțiți de ambasadorul senior Mazga Doina au continuat călătoria în țările Uniunii Europe la Școala Gimnazială "Adrian Porumboiu" din Muntenii de Jos unde alături de elevii clasei a VII au participat la activitatea "Să descoperim Patrimoniul cultural al Europei". Elevii au început prin realizarea ciorchinelui "Cu ce se mândrește Europa" și au aflat de pacea continua de 70 de ani, fondatorii UE, valorile europene, apoi au localizat statele Uniunii Europene și au descoperit invenții, simboluri și obiective culturale importante. Ambasadorii juniori i-au ajutat pe copii în identificarea contururilor statelor europene, localizarea pe harta a acestora și a capitalelor și au tradus scurte mesaje din engleză despre curiozități din aceste state. Apoi au așezat pe harta Europei simboluri în miniatură și invenții din UE, joc care le-a stârnit curiozitatea și interesul. Elevii au fost receptivi, prompți, interesați și captivați de patrimoniul cultural al Europei.

          Mulțumim gazdelor noastre de la Centrul de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui și de la Școala Gimnazială ”Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos pentru frumoasa colaborare.

          În cadrul activităților au fost utilizate materiale (hărți, cărți, broșuri, pliante, baloane) puse la dispoziție de Centrul Europe Direct Vaslui. Mulțumim încă o dată Centrului Europe Direct Vaslui pentru sprijinul acordat în implementarea activităților din cadrul programului educativ ”Școli-Ambasador ale Parlamentului European” implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” pe parcursul anului școlar 2017-2018.
            Aceste activități au fost organizate în cadrul programului educativ implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă–Agenda 21. Programul se află în al doilea an de desfășurare și vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, mai ales a cunoștințelor active despre Uniunea Europeană și, în speță, despre Parlamentul European.  În anul școlar 2017-2018, 25 de licee din România (printre care și Liceul ”Ștefan Procopiu”) candidează la titlul de Școală-ambasador al Parlamentului European.

3 aprilie 2018
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website