Site » EPAS – o echipă căreia îi pasă!
 

                În data de 24 martie 2018, ambasadorii seniori și juniori participanți la programul educativ ”Școli-Ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) au fost foarte ocupați.

              În prima parte a zilei, 3 ambasadori seniori și 6 ambasadori juniori ”s-au băgat în seamă” la faza județeană a concursului național ”Made for Europe” pentru a prezenta programul educativ ”Școli-Ambasador ale Parlamentului European” și activitățile organizate până în prezent de echipa EPAS de la Liceul ”Ștefan Procopiu”. De asemenea, ambasadorii au asistat la prezentarea unor proiecte ERASMUS+ - K1 și K2 despre combaterea fenomenului bullying și a xenofobiei, promovarea toleranței, a respectului, nondiscriminării, despre metoda ”Flipped Classroom” - ”Clasa răsturnată” (proiecte implementate de școli vasluiene) și machetele  funcționale “Intersecție semaforizată comandată cu PLC” si “Comanda automată cu PLC a închiderii centralizate a sălilor de clasă/securizarea spațiilor de învățământ” (machete realizate de elevii participanți la stagii de practică în cadrul proiectului de mobilități ”Inovare, competență și succes pentru viitorii profesioniști în context European” - ICS-CEu implementat de liceul nostru în anul școlar 2017-2018). Dar ambasadorii de la LSP Vaslui au mai pregătit ceva pentru ziua de 24 martie.

            În seara zilei de 24 martie 2018, toți cei 15 ambasadori juniori EPAS au reprezentat Liceul ”Ștefan Procopiu” la activitatea organizată de Primăria Municipiului Vaslui pentru a sărbători Ora Pământului. Printr-un dans tematic, ei au simbolizat respectul pentru elementele primordiale ce reprezintă viața, subliniind astfel importanța conservării energiei și resurselor naturale ale Pământului. Ambasadorii juniori au pregătit acest dans tematic sub coordonarea d-nei profesoare Cocea Ionela.
           ”Ora Pământului” (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

              Luni, 26 martie 2018, cu prilejul Zilei Mondiale a Luptei Împotriva Epilepsiei (Purple Day), echipa EPAS a realizat un afiș informative care a fost  postat pe pagina de Facebook a proiectului cu scopul de sensibilizare și conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele bolnave de epilepsie. Echipa EPAS i-a îndemnat pe procopieni să poarte MOV în semn de solidaritate, toleranță și înțelegere față de cei care se confruntă cu această boală.

             Marți, 27 martie 2018, ambasadorii juniori Cozma Maria și Lapa Adina alături de colegii lor de la clasa a IX-a D au participat la o activitate privind implicațiile sociale, medicale și educative ale consumului de droguri. Activitatea  a fost organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui și Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătaru” Vaslui.

             Pe parcursul lunii martie, ambasadorii EPAS au promovat evenimentul caritabil ”Nouă ne pasă!”. Procopienii au fost invitați să facă donații (rechizite și dulciuri) pentru copii de la Centrul de zi nr. 1. Au răspuns prezent:
-prof. Mărăndescu Mihaela și elevii clasei a XII-a P;
-prof. Ganea Crăița și elevii clasei a XI-a D;
-prof. Donosă Oana și elevii clasei a XII-a D;
-prof. Donosă Ciprian și elevii clasei a XII-a F;
-prof. Mititelu Isabela și elevii clasei a XI-a A;
-prof. Loredana Tiron, prof. Ivan Mihaela, prof. Ioniță Ioana;
-prof. Mazga Doina și elevii clasei a XII-a N;
-prof. Cocea Ionela și elevii clasei a IX-a C;
-prof. Loghin Diana și elevii clasei a X-a G;
-prof. Coșaru Georgiana și elevii clasei a IX-a G;
-prof. Apopuțoaie Mihaela și elevii clasei a IX-a K,
-prof. Luca Diana și elevii clasei a XI-a F;
-prof. Ghinea Adina și elevii clasei a XII-a C;
-prof. Cuzuc Mihaela și elevii clasei a XII-a I;
-prof. Ungureanu iulia și elevii clasei a XI-a J;
-prof. Gherghescu Anca și elevii clasei a XI-a M;
-prof. Coman Camelia și elevii clasei a XI-a A î.p.;
-prof. Marta Tiron și elevii clasei a XI-a I;
-prof. Busuioc Ionela și elevii clasei a XI-a B;
-prof. Bocan Anca și elevii clasei a XI-a A;
-prof. Irina Mihaela și elevii clasei a IX-a D;
-prof. Amancei Nicoleta și elevii clasei a IX-a J;
-prof. Croitoru Daniela și elevii clasei a XII-a E.
             Ambasadorii juniori au pregătit pachetele cu rechizite și dulciuri la punctul de informare EPAS. Pachetele au fost distribuite celor 29 de copii de la Centrul de Servicii Comunitare nr. 1 și celor 40 de elevi de la Școala Gimnazială ”Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos cu prilejul activităților educative organizate de echipa EPAS în perioada 29-30 martie 2018.
 
          Dragi elevi și profesori procopieni, echipa EPAS vă mulțumește pentru sprijinul acordat în realizarea activităților pe care le-am propus! Împreună reușim să facem activități frumoase!

3 aprilie 2018
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website