Site » Echipa EPAS continuă activitățile!
 

Printre competențe și simulări, echipa EPAS a avut timp și energie pentru organizarea  unor noi activități în cadrul programului educativ ”Școli-Ambasador ale Parlamentului European”.

1.”Români care inspiră Europa”. Echipa EPAS de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a răspuns pozitiv la invitația Comisiei Europene  (prin Portalul European pentru Tineret/European Youth Portal) de a propune personalități care și-au lăsat amprenta în construirea unei Europe mai bune. La nivelul Uniunii Europene vor fi selectate șaizeci de personalități care vor reprezenta exemple și modele pentru cei care participă la dialogul cu cetățenii europeni privind valorile, prioritățile și viitorul Europei. La invitația echipei EPAS, în perioada 2-9 martie 2018, 412 de persoane (elevii și profesorii procopieni, precum și prietenii liceului) au lăsat pe pagina noastră de Facebook (https://www.facebook.com/LSP-VS-candidat-la-titlul-de-%C8%98coal%C4%83-ambasador-a-Parlamentului-European-130617640983872/ ) un comentariu cu numele unei personalități din cele 6 propuse ((http://online.pubhtml5.com/rfux/dfku/#p=8):
1. Nadia Comăneci – 223 comentarii
2. Nicolae Titulescu – 82 comentarii
3. Ana Asan – 47 comentarii
4. Constantin Brâncuși – 37 comentarii
5. George Enescu – 21 comentarii
6. Grigore Gafencu – 2 comentarii
Ambasadorul junior Munteanu Victor a  prezentat primele trei propuneri pe paginile de Facebook și Twitter ale Portalului European pentru Tineret/European Youth Portal folosind hashtagul #EUNARRATIVE.

2.”Europa și noi”. În luna martie 2018, elevii procopieni sunt invitați de echipa EPAS să participe la concursul interdisciplinar ”Europa și noi”. Secțiunile concursului sunt: Portofoliul elevului-insturment complementar de evaluare, realizat în format electronic, prezentări Power Point cu tema ”Diversitatea patrimoniului european”, referate  cu tema ”Anul european al patrimoniului cultural” (identitatea europeană, valorile europene, rolul patrimoniului cultural). Până în prezent peste 50 de elevi au realizat prezentări Power Point.

3.”Poezia din buzunar!”. În data de 21 martie 2018, echipa EPAS a marcat Ziua Mondială a Poeziei. Pe  pagina de Facebook a proiectului a fost lansată provocarea ”Poezia din buzunar”.  Procopienii  au fost provocați să aleagă o poezie care le place, să o scrie pe  hârtie, să o pună în buzunar și apoi să vină la punctul de informare EPAS pentru a preda poezia, ca pe o flacără olimpică, mai departe unui coleg și, bineînțeles, să primească o altă poezie.  Obiectivul echipei EPAS a fost simplu: să facă cunoscute poezii! Cu acest prilej au fost premiați 5 elevi din clasa a IX-a E care compun poezii: Ramona Maria Afloroaie, Ghimpu Madalina Adriana, Bostan Delia Mariana, Dascalasu Georgiana Alexandra si Stavar Cristinel Mihai. La solicitarea unor colegi, echipa EPAS a extins activitatea și pe pagina de Facebook a proiectului unde au fost postate cca. 100  de fotografii cu poezii scrise de mână de elevii și profesorii de la liceul nostru. (https://www.facebook.com/LSP-VS-candidat-la-titlul-de-%C8%98coal%C4%83-ambasador-a-Parlamentului-European-130617640983872/)

4.”Șosete colorate pentru oameni speciali!”. Tot în data de 21 martie 2018, echipa EPAS a marcat Ziua Mondială a a Sindromului Down în scopul conștientizării problemelor cu care se confruntă cei care suferă de acest sindrom, dezvoltarea toleranței față de aceste persoane. Echipa EPAS și procopienii de la diverse clase și-au dat întâlnire la Punctul de Informare EPAS cu mesaje de toleranță și cu șosete colorate. De ce șosete colorate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, adică cromozomul 21, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Astfel, simbolul internațional pentru Ziua Mondială a Sindromului Down este o pereche de șosete desperecheate și cât mai colorate.

Echipa EPAS mulțumește profesorilor colaboratori și elevilor care sprijină activitățile propuse!

22 martie 2018
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website