Site » Proiectul „Picături de creștere”
 

În perioada 11.12.2023-19.04.2024, Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui implementează proiectul „Picături de creștere” finanțat de Fundația Nouă ne pasă prin programul de granturi Nouă ne pasă. Prin acest proiect,  26 de elevi cazați în căminele liceului  și care provin din medii dezavantajate socio-economic vor primi un sprijin financiar necesar pentru a acoperi cheltuielile cu cazarea și cartela de masă pe o perioadă de 11 săptămâni (ianuarie-martie 2024). În această perioadă, beneficiarii direcți ai proiectului vor participa la activități extrașcolare  axate pe dezvoltarea mentalității de creștere și a abilităților de comunicare asertivă.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării de bine pentru 26 de elevi care se confruntă cu probleme socio-economice cazați în căminele Liceului Ștefan Procopiu în anul școlar 2023-2024.

Tipuri de activități propuse în cadrul proiectului:
1.Activități organizatorice pentru demararea activităților (prezentarea proiectului beneficiarilor direcți, pregătirea planurilor pentru activitățile extrașcolare etc.)
2. Desfășurarea activităților extrașcolare axate pe dezvoltarea mentalității de creștere și a abilităților de comunicare asertivă.
3. Activități de vizibilitate și diseminare (postări pe pagina de Facebook a liceului, postări pe site-ul liceului, articole,  etc.)
4. Activități de monitorizare și evaluare (pe durata implementării proiectului).

Activitățile extrașcolare vor avea loc săptămânal, în perioada ianuarie-martie 2024, în intervalul orar 14.30-16.00 și sunt organizate pe 3 module:
a) „Creează-ți o mentalitate de creștere” cu activitățile „Duelul mentalităților”,  „Greșelile și eșecurile – oportunități de învățare și creștere”,  „Drumul către reușită prin perseverență”, „Treci la nivelul următor!”.
b) „Conversații despre perspective, posibilități și progres” cu activitățile „Mentalitatea de creștere schimbă perspectivele”, „Mentalitatea de creștere creează posibilități” și „Mentalitatea de creștere impulsionează progresul”.
c) „Mentalitatea de creștere  și comunicarea asertivă: cheia unei interacțiuni umane reușite” cu activitățile  „Ești o persoană asertivă?”, „Fii asertiv în interacțiunile directe!”, „Îndrăznește!”. 

Activitățile propuse vor crea un mediu de sprijin și comunitate în care elevii se pot simți acceptați și încurajați să-și exprime gândurile și emoțiile. De asemenea, proiectul „Picături de creștere” reprezintă o oportunitate pentru profesori în ceea ce privește dezvoltarea competențelor de a proiecta și aplica activități care să contribuie la dezvoltarea mentalității de creștere și a abilităților de comunicare asertivă. Indiferent de disciplina predată, profesorii trebuie să investească în dezvoltarea personală a elevilor.

13 decembrie 2023
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Acreditare ERASMUS

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website