Activitățile în cadrul proiectului ERASMUS+
"21st Century Teaching" 2018-1-DE-KA229-047322_2 continuă…
Să ne aducem aminte… În perioada 10-14 februarie 2020 s-a desfășurat întâlnirea transnatională din cadrul proiectului, organizată de partenerul din Portugalia Agrupamento de Escolas Boa Aquas, Sesimbra, la care au participat trei elevi Mandrea Radu, Sava Andrei, Pintilie Ștefan și un profesor însoțitor Ciulei Maria, alături de elevi și cadre didactice din Germania, Spania, Bulgaria, Italia și Portugalia.
În cadrul întâlnirii elevii și cadrele didactice au lucrat împreună la crearea de instrumente de predare și învățare folosind metode inovatoare ale secolului XXI și utilizând mijloace media moderne.
Elevii din cele șase scoli implicate în proiect au creat împreună, sub îndrumarea profesorilor, în echipe mixte formate din elevi din cel putin 2 țări participante, materiale de prezentare cu tema "Cultural identity and Heritage" utilizând Prezi, Genially, Wallame, Padlet, Powtoon, EasyMovie, Moovly, s-au desfășurat sesiuni de prezentare în plen a materialelor create, s-au adresat întrebări și s-a aplicat tuturor participanților test creat cu aplicația Kahoot.
S-au pus bazele activităților care se vor desfășura în cadrul întâlnirilor transnationale ce urmează pentru care fiecare echipaj din fiecare țară are de prezentat modul de integrare în activitățile cu elevii a aplicațiilor dezvoltate și utilizate în cadrul întâlnirilor din proiect.
Nu au lipsit vizitele culturale de descoperire a celor mai importante obiective istorice și culturale ale Portugaliei din orașele Sesimbra, Lisabona, Sintra și Cascais.
Toti participantii au primit, pe lângă felicitări pentru modul exemplar în care s-au implicat în activități, certificate de participare.
În cadrul întâlnirii de diseminare, organizată la Liceul "Stefan Procopiu" Vaslui pe 26 februarie 2020, elevilor din grupul țintă al proiectului le-au fost prezentate activitățile din cadrul întâlnirii din Portugalia și au făcut planuri de pregătire a materialelor video și nu numai care vor fi prezentate în întâlnirile transnaționale viitoare organizate de școlile implicate în proiect din Bulgaria și România.
Ghidul final al proiectului va include metode și tehnici privind utilizarea mijloacelor existente pentru desfășurarea lecțiilor în clasa viitorului, respectiv creearea unor situații de învățare utilizând tehnologia informației, tipuri de situații de învățare pentru diferite discipline de învățământ, utilizarea de platforme e-learning pentru diferite situații de învățare la toate disciplinele din ariile curriculare implicate în derularea proiectului.
Amintim că partenerii europeni sunt: Technisch-gewerbliches Berufsbildungszentrum 2, Saarbrücken, Germania —coordonator, Agrupamento de Escolas Boa Água, Sesimbra, Portugalia - Instituto de Educacion , Secundaria Jacarandá, Sevilla, Spania, ITI "Augusto Righi", Napoli, Italia, Profesionalna Gimnazia poElektronika "John Atanasoff", Stara Zagora, Bulgaria, Liceul Stefan Procopiu, Vaslui, România, iar perioada de desfășurare a proiectului a fost prelungită până pe 30 iunie 2021.
Activitățile continuă! … Elevii care doresc să facă parte din grupul țintă al proiectului trebuie să completeze cererea și declarațiile anexate la acest articol și să le trimită pe adresa de email vlad_ina2000@yahoo.com sau să le aducă profesorului de TIC sau Informatică de la clasă.
Proiectul ERASMUS+ KA2 ”21st Century Teaching” este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.