Protocol pentru cantine pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2:
1. în cazul în care este asigurată masa la cantină (sau în sala de mese), organizarea accesului şi intervalelor de servire va fi realizată astfel încât să se evite aglomerările;
2. respectarea măsurilor de distanţare de 1,5 m atât la servirea mesei, cât şi pentru intervalele de circulaţie, de distribuire a alimentelor etc.;
3. gestionarea echipamentelor colective va fi adaptată, astfel încât contactele să fie limitate; se recomandă folosirea de tacâmuri de unică folosinţă;
4. înainte şi după fiecare masă elevii se vor spăla pe mâini şi vor folosi substanţe dezinfectante;
5. masca va fi scoasă doar în momentul în care elevii se vor aşeza la masă;
6. în cazul în care elevii sunt supravegheaţi în timpul mesei, membrii personalului vor purta măşti şi se vor spăla pe mâini după fiecare contact;
7. sala de mese va fi aerisită frecvent; se vor realiza cu stricteţe curăţenia şi dezinfecţia sălilor de mese, conform planului de curăţenie şi dezinfecţie la nivelul unităţii.