Site » PROCOPIENII AU VOTAT ANUL EUROPEAN 2019
 

Anii europeni, stabiliți la nivelul Uniunii Eruopene, abordează teme specifice, pentru a încuraja dezbaterile și dialogul la nivel național și european. Scopul este de a sensibiliza opinia publică față de anumite subiecte, de a încuraja dezbaterile și de a schimba mentalități. Anul 2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural.  (https://europa.eu/european-union/about-eu/european-years_ro).

            Nu știm dacă instituțiile Uniunii Europene au stabilit tema pentru anul 2019.  Dar ambasadorii juniori participanți la programul educativ ”Școli-Ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România i-au invitat pe elevii și profesorii de la liceul ”Ștefan Procopiu” să voteze una dintre propunerile lor pentru Anul European 2019.
             Astfel, în data de 30 ianuarie 2018, Punctul de Informare EPAS s-a transformat într-o adevărată secție de votare. Pe parcursul a 6 ore, procopienii au putut vota una dintre propunerile ambasadorilor juniori pentru anul 2019. Înainte de a participa la vot, profesorii colaboratori i-au informat pe elevi despre anii europeni și au prezentat argumentele ambasadorilor pentru cele 4 propuneri.  649 de procopieni (elevi de la 26 de clase, profesori) și-au exprimat votul.
              În data de 31 ianuarie 2018, ambasadorii juniori au deschis urna și au centralizat voturile:

  1. 2019 – Anul European pentru  combaterea fenomenului bullying – 429 voturi
  2. 2019 – Anul European al Demnității – 98 voturi
  3. 2019 – Anul European al Solidarității – 81 voturi
  4. 2019 – Anul European al Unității – 37 voturi
  5. 4 voturi anulate.

               Procopienii au decis: Anul 2019 va fi Anul European pentru combaterea fenomenului bullying.  Fenomenul bullying este din ce în ce mai răspândit și mai intens, atât în  ceea ce privește  vârsta cât și în raport cu diferitele sale forme. Fenomenul bullying este întâlnit cel mai frecvent în mediul școlar. Elevii au nevoie să  trăiască într-un mediu în care se simt în siguranță și să învețe să rezolve situațiile dificile  într-un mod corect. Anul European pentru combaterea fenomenului bullying  poate aduce în atenția europenilor  acest fenomen și poate impulsiona organizarea de activități care pot determina o schimbare în acest sens.

Echipa EPAS transmite mulțumiri profesorilor colaboratori  care au contribuit la organizarea activității ”Procopienii voteanză Anul European 2019”: Amancei Nicoleta, Apopuțoaie Mihaela, Bacoșcă Mariana, Bărdiță Carmen, Bîrcă Silvia, Bucur Laura, Ciurariu Cristina, Coșaru Georgiana, Diaconu Areta, Ganea Crăița, Ghinea Adina, Loghin Diana, Luca Diana, Mărăndescu Mihaela, Mititelu Isabela, Popa Alina, Tiron Loredana.

3 februarie 2018
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website