Site » Pledoarie pentru voluntariat!
 

              Marți, 5 decembrie 2017, ambasadorii juniori de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui au organizat o nouă activitate în cadrul programului educativ ”Școli – ambasador ale Parlamentului European”. Titlul activității: ”Pledoarie pentru voluntariat!”. Parcurgând modulele despre Uniunea Europeană, ambasadorii juniori au aflat că solidaritatea și voluntariatul sunt componente esențiale ale cetățeniei active europene și au propus organizarea unei activități pentru a marca Ziua Internațională  a Voluntariatului. Au fost invitați circa 60 de elevi de la clasele a IX-a A, a XI-a D, a XII-a A, a XII-a E, a XII-a N. În proiectarea activității, ambasadorii seniori și juniori au beneficiat de consilierea d-nei Mihaela Cozma de la Centrul Europe Direct Vaslui.

 Etapele activității:
-Evidențierea semnificației zilei de 5 decembrie – Ziua Internațională a voluntarilor, voluntariatul-valoare a cetățeniei europene active;
-Prezentarea programului educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” și a activităților realizate până în prezent;
-”Pledoarie pentru voluntariat!” – sesiune informativă și activități practice (”Ce înseamnă voluntariatul?”, ”Calitățile voluntarului”, ”Factori de motivare”). Au fost prezentate oportunitățile de voluntariat existente la nivelul Uniunii Europene: Serviciul European de Voluntariat, Corpul European de Solidaritate.
-Povești de voluntar: ”Ce spun voluntarii? A fi sau a nu fi ... voluntar?” – împărtășirea de experiențe de către voluntarii procopieni.

             În organizarea activității s-au implicat ambasadorii juniori Andra, Alin, Sebastian, Victor, Nikola, Maria, Gabriela.

7 decembrie 2017
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website