Mă numesc Ghimpu Adriana Mădălina şi sunt elevă în clasa a 11–a E. La sfârşitul clasei a 10–a am aplicat la îndemnul doamnei diriginte pentru Şcoala de Vară numită Camp Kennedy Rural, dedicată elevilor care provin din mediul rural şi care au dorinţă de implicare civică. Procesul de aplicare nu a fost greu, am avut de completat un formular care conţinea date personale dar şi întrebări care vizau crearea unei imagini de ansamblu asupra fiecărui aplicant, fapt pentru care am avut întrebări precum : „ Care este cea mai mare problemă din România şi cum ai putea să o rezolvi ? “.
La sfârşitul lunii iulie am primit un telefon de la doamnele coordonatoare ale Şcolii de Vară prin care mi-au adus la cunoştinţă că eu mă număr printre cei 25 de elevi care au fost selectaţi . Sentimentul pe care l –am simţit a fost unul de nedescris fapt pentru care eram atât de bucuroasă încât nu am auzit celelalte detalii precum data la care începea tabăra .
Timpul a trecut şi a venit ziua de 20 august ,ziua în care am ajuns la Bucureşti pentru Şcoala de Vară , care s-a încheiat pe 26 august.
Pe parcursul acestei săptămâni am vizitat Ambasada Americii , Palatul Parlamentului , Palatul Cotroceni , Muzeul Kitshului şi Casa lui Nicolae Ceauşescu şi am participat la activităţi diverse.Una dintre activităţi a fost informarea tuturor participanţilor despre conceptul de Constituţie . Am vizionat un documentar despre Joshua Wong , un activist din Hong Kong care ne –a inspirat pe toţi şi ne–a determinat să nu renunţăm atunci când vrem o schimbare deoarece vei găsi mereu oameni care te vor susţine şi care vor fi mereu alături de tine iar fiecare am primit o carte . Am avut activităţi practice precum conceperea unui proiect iar echipa mea a ales să vorbească despre reciclare iar proiectul s–a numit Greencycle . O altă activitate a fost cea în care am vorbit despre Drepturile Copilului , stereotip si prejudecată . Activitatea mea preferată a constat în familiarizarea participanţilor cu public speaking–ul iar la această activitate fiecare participant a trebuit să extragă un bilet pe care era scris un cuvânt şi mai apoi să vorbească despre acesta. Eu am extras „ PERSEVERENŢĂ” şi am vorbit despre motivul pentru care am ales să urmez cursurile Liceului Ştefan Procopiu şi anume datorită motto–ului „ Progresul se face pe seama celor perseverenţi” care mi–a atras atenţia în clasa a 8–a şi care mă va ghida toată viaţa.
Pe data de 26 august am primit diplomele de participare şi câţiva dintre noi au făcut testimoniale iar apoi coordonatorii şi voluntarii ne–au semnat cărţile primite cu un mesaj .
Această experienţă ne–a schimbat pe fiecare în parte pentru că la sfârşit cu toţii eram mult mai motivaţi să facem schimbări pentru că atunci când vrei o schimbare este de ajuns să faci tu primul pas şi vei vedea apoi că există oameni care sunt alături de tine şi am ajuns la concluzia că niciodată nu ar trebui să te simţi ruşinat de mediul din care provii pentru că oricât de mic ai fi poţi face lucruri mari şi dacă tu consideri că în comunitatea ta trebuie o schimbare nu ezita să fii tu cel care va face acea schimbare .
Încurajez orice elev să aplice pentru astfel de tabere pentru că experienţa de care ai parte este unică şi atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat nu trebuie să renunţi deoarece „Atunci când renunţi visurile tale şi orice altceva vor dispărea“.
Follow up–ul va fi o activitate pe care o voi desfăşura până în luna decembrie iar subiectul despre care voi vorbi va fi o surpriză pentru toată lumea.