Site » Campionatul Naţional de Robotică - BRD First Tech Challenge-Romania
 

În perioada 22-24 martie 2019, echipa HELIOS a Liceului "Ştefan Procopiu" Vaslui a participat la Campionatul Naţional de Robotică - BRD First Tech Challenge-Romania, organizat prin Asociaţia "Naţie prin Educatie", fondată de jurnalista Dana Războiu.
Competiţia s-a desfăşurat la Sala Polivalenta din Bucureşti, unde au participat 120 de echipe, 2000 de elevi de liceu din România, dar şi din străinătate, calificaţi în urma meciurilor desfăşurate în lunile februarie şi martie, în mai multe etape.
 Echipa HELIOS a trecut vineri de faza interviurilor, inspecţia roboţilor şi inspecţia terenului, iar sâmbătă şi duminică a susţinut numeroase meciuri de calificare, în alianţe cu alte echipe, făcând parte din Divizia 2 - Vlaicu.
 Un moment aparte al competiţiei a fost participarea laureatului Premiului Nobel pentru Fizică în anul 2017Kip Thorne,care timp de o oră a ţinut un discurs ce i-a motivat pe tinerii prezenţi. De asemenea, participanţii au fost onoraţi de prezenta special a ambasadorului S.U.A. în România, Excelenta Sa, Domnul Hans Klemm, prezenţă ce subliniază importanţa şi miza uriaşă a competiţiei.
Pentru cei curioşi în legătură cu acest eveniment, meciurile de calificare au putut fi urmărite integral pe you-tube, pe canalul BRD First Tech Challenge Romania, care a transmis în direct în cele două zile de meciuri. 
Miza acestui eveniment a fost extraordinară, din 120 de echipe calificate la faza naţională, doar patru urmau să se califice la Campionatul Mondial din Detroit, SUA.
Cu toate acestea, echipa HELIOS a rezistat până la sfârşit presiunii şi provocărilor, câştigul echipei fiind enorm prin contactul cu participanţi din alte zone ale ţării, echipe care au experienţa celor trei ani de când a apărut competiţia, prin contactul cu abordări diferite, strategii de reclamă şi popularizare diferite, sau surse de materiale de calitate superioară. De exemplu, o echipă cu experienţă şi cu până la 180 de membri, a participat la competiţie cu patru roboţi, pentru a nu risca nicio şansă de calificare. 
Experienta HELIOS de anul acesta a fost extraordinară şi cu siguranţă va îmbunătăţi performanţele de anul viitor. 
"Winning is temporary, learning is forever.("A câştiga este pentru moment, a învăţa este pentru totdeauna.”). Aceste cuvinte au reprezentat motto-ul festivităţii de premiere şi vor ghida echipa HELIOS în experienţele ce vor urma.
Participarea  echipeia HELIOS la această cpmpetiție nu ar fi fost posibilă fară ajutorul generos oferit de sponsorii nostri care au fost alaturi de noi pe toata durata competitiei oferindu-ne un sprijin financiar consistent. Aducem si pe această cale multumiri următoarelor firme, organizatii și institutii: BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA, S.C. SAFIR S.R.L. Vaslui, Asociatia ProFizica Vaslui, Liceul “Stefan Procopiu”Vaslui, Rombiz, Kiwanis Vaslui, Total Computers Vaslui, Turcanu S.R.L., Trust Electro M S.A.

5 aprilie 2019
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website