Site » PROIECTUL ROSE – ATELIERELE "EDUCAȚIE PRIN LECTURĂ"
 

În perioada octombrie octombrie 2018-octombrie 2022, Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui este beneficiarul unui grant în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar/Romanian Secondary Education Project–ROSE. Titlul subproiectului implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui este ”Pași spre succes!” (PASS). În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijinactivități extracurriculare și activități de renovare și dotare. În aceste activități sunt implicați câte 200 de elevi în anii I și II, respectiv câte 150 de elevi în anii III și IV din clasele IX-XII, filiera tehnologică.

Printre activitățile extracurriculare se numără și atelierele”Educație prin lectură” (câte 8 ateliere pe an).  În perioada 1-15 martie 2019 au fost organizat 4 ateliere ”Educație prin lectură” cu tema ”Aparențe” la care au participat 100 de elevi din grupul țintă. Povestirea ”Domnul Știe Tot” de William Somerset Maugham a reprezentat baza unei discuții despre stereotipuri, prejudecăți și discriminare. În cadrul atelierelor au fost aplicate strategii și tehnici de compehensiune a textelor, de sumarizare, formulare și argumentare punct de vedere. Literatura este un instrument important care ne poate învăţa lecţii importante, ne provoacă să punem întrebări, să găsim soluţii şi ne determină să gândim, să facem conexiuni cu experiențe personale. Literatura poate fi ca un puzzle care aşteaptă fie descoperit!

 

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este implementat de către Ministerul Educației Naționale în perioada 2015 - 2022.

31 martie 2019
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website