Site » Proiectul ERASMUS+ ”21st Century Teaching (Acquiring Skills and Expertise Using Mobile Devices and the Future Classroom)”
 

Proiectul ERASMUS+ ”21st Century Teaching (Acquiring Skills and Expertise Using Mobile Devices and the Future Classroom” este un proiect de mobilități în domeniul educației școlare (Acțiunea KA229 în cadrul programului ERASMUS+) - parteneriate strategice în domeniul școlar – proiecte de schimb interșcolar , nr. de referință: 2018-1-DE03-KA229-047322_2. Proiectul este  implementat în perioada 30 octombrie  2018 - 29 octombrie 2020 și are ca obiectiv general crearea de noi concepte de predare și învățare folosind metodele inovatoare ale secolului XXI și utilizând mijloace media moderne.
În perioada 11 februarie - 15 februarie 2019 doamna profesoară Popa Alina și trei elevi de la profilul matematică-informatică, Buză Mihai Daniel și Smîntînă Cosmin de la clasa a XI-a A și Larion Oana-Maria de la clasa a IX-a A, de la Liceul „Ștefan Procopiu” au participat la a doua întâlnire transnațională din cadrul Proiectul ERASMUS+ ”21st Century Teaching (Acquiring Skills and Expertise Using Mobile Devices and the Future Classroom)”. Activitatea a avut loc la școala Secundaria Jacarandá din Brenes-Sevilla, Spania. Elevii au fost selectați în urma unui concurs de logo-uri.

               Activitățile  întâlnirii au fost împărțite astfel:
Pentru Elevi:
  • Sesiune de lucru orientată pe proiect.
  • Elevii evaluează și clasifică instrumentele online care sunt potrivite pentru utilizarea în clasa viitorului.
  • Pentru Profesori:
  • Stabilirea unei scheme de creare a ghidurilor pentru crearea materialelor și procedurilor de învățare.
  • Discuții despre posibilitățile de integrare a resurselor existente în implementarea unei educații deschise și practici inovatoare într-o epocă digitală viitoare.
  • Dezvoltarea și documentarea conceptelor didactice pentru utilizarea instrumentelor on-line.

               Elevii s-au concentrat pe utilizarea noilor mijloace multimedia și a unor aplicații practice care le dezvoltă creativitatea.
               Profesorii au colaborat împreună explorând diverse aplicații, fiecare țară participantă a prezentat aplicațiile cu care lucrează împreună cu elevii.
            Programul de lucru în această perioadă a fost structurat astfel:
prezentarea fiecărei instituții implicate în proiect precum și prezentarea sistemului de învățământ din fiecare țară participantă;
Elevii din Brenes au prezentat localitatea Brenes;
Elevii din fiecare țară au prezentat intrumentele online utilizate enumerând și explicând cum se utilizează acestea: Bingo, Star Wars, Quizlet, Kahoot!, Crossword puzzle (Rebus).
Au fost prezentate rezultatele activităților iar profesorii au evaluat și au stabilit care sunt oportunitățile atât pentru elevi cât și pentru celelalte cadre didactice:
instrumentele online sunt accesibile atât pentru profesori cât și pentru elevi;
–timpul de așteptare a rezultatelor este foarte mic;
–regulile jocurilor sunt foarte ușor de explicat și sunt urmate de elevi pas cu pas;
–elevii utilizează foarte ușor instrumentele online, lucrează în grupuri, pot prezenta informațiile și altor elevi, au feedback imediat.
Părerea elevilor de la Liceul Ștefan Procopiu Vaslui: ”Instrumentele prezentate în activitățile din Brenes-Sevilla sunt de mare impact în consolidarea cursurilor, sunt bine structurate, ușor de utilizat de toată lumea. Aplicația Kahoot! se poate utiliza la orice oră, notarea elevilor este mult mai rapidă!” ,spune elevul Smîntînă Cosmin de la clasa a XI-a A.
            Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în a doua jumătate a lunii mai la Saarbrücken în Germania, întâlnire care are ca temă ”Inteligența artificială”.
Profesorii și elevii au primit certificate de participare

25 februarie 2019
Plan școlarizare 2023-2024 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website