În perioada 9-10 februarie, 2019 s-a desfăşurat în Sala Arta a Muzeului Județean Vaslui, prima ediţie a Proiectului ROBO++ al Asociaţiei Tineretul ONU Din România filiala Iaşi Club Vaslui care a avut invitaţi speciali elevii şi profesorii de la Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui, pasionaţi de mecatronică şi angrenaţi în conceperea sistemelor tehnice înalt automatizate.
Activitatea a vizat promovarea roboticii și a mecatronicii, adresându-se deopotrivă tinerilor și adulților, care au avut oportunitatea de a vedea și testa sisteme tehnice automatizate realizate de elevii Liceului „Ştefan Procopiu”. Au fost expuse vasluienilor idei originale de creaţii tehnice realizate de elevii procopieni în atelierele şi laboratoarele liceului. Cele mai reprezntative sisteme tehnice au fost:
Coordonatorul evenimentului Razvan Gabriel Croitoru elev în clasa a XI-a la Liceul „Ștefan Procopiu” a avut alături invitaţi de seama care au avut un rol determinant în dezvoltarea şi promovarea mecatronicii: Gabriel Birda student la Facultatea de Mecaniă a Universității „Gh. Asachi” din Iași, Teodor Trofin, Andrei Tabăcariu, Popa Narcis Sebastian, Lopătaru Laura Maria elevi la Liceul „Ștefan Procopiu”, profesorii Dumitraşcu Leonaş, Bacoşca-Bică Mariana, Cucoranu Ionel, Constandache Ştefan, Ciulei Cristi, Vlad Ina Clara și doamna inspector școlar Dumitrașcu Irina.
Vasluienii prezenţi la Sala Arta a Muzeului au participat într-o ambianţă plăcută la demonstraţii şi training-uri privind proiectarea şi conceperea roboţilor mobili şi industriali.
Felicitări tinerilor voluntari şi coordonatorului Răzvan Gabriel Croitoru că au promovat o asemenea activitate în Municipiul Vaslui, demonstrând astfel că mecatronica ocupă un loc central în programele educaţionale din sistemul de învăţământ vasluian în acord cu programele de învăţământ naţionale şi europene.