Site » PRIMA CONFRUNTARE A ROBOTULUI REALIZAT DE ECHIPA "HELIOS" a Liceului "STEFAN PROCOPIU" Vaslui
 

Sunt Mandrea Radu și fac parte din echipa HELIOS pentru concursul ROVER RUKUS. Dintre membrii activi s-au implicat foarte mult în realizarea roboțului elevii Lupu Lucian-Vasile și Răzvan Croitoru de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui și Tanasă George-Andrei de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui sub îndrumarea profesorului nostru de fizică Leonaș Dumitrașcu. Pe data de 5 ianuarie 2019 am plecat la Iași cu multe emoții  pentru că meciurile ce urmau să le disputăm erau ceva cu totul nou pentru mine. Am ajuns la Universitatea Alexandru Ioan Cuza în ,,Sala pașilor pierduti’’, care acum era gazda a 26 de echipe, pregătite să participle la meciuri.
Împreună cu echipa am pregătit robotul, trăgând cu ochiul, să vedem și ceilalți roboți, cu spernața că vom fi cei mai buni.
Peste câteva ore urma inspecția tehnică la care am participat alături de coach-ul nostru și de al doilea driver. Am trecut cu bine de aceasta iar în câteva momente am primit lista cu meciurile. Eram emoționați deoarece era primul nostru meci în fața publicului. Emoțiile creșteau în timp ce ne aproapiam de arenă. Și START, a început primul meci, am câștigat puncte bune de pe urma etapei autonome, dar din cauza unui mic accident, am termnat meciul pierzând la o diferență mică (114­-110), însă eram bucuroși că am obținut un rezulatat care ne făcea să sperăm.
 Au urmat trei meciuri în care ne-am perfecționat stilul de condus și am reușit să strângem din ce în ce mai multe puncte. La final, în urma unui ultim meci dramatic, unde a participat cel mai mic membru al echipei Edy Mihalache (13 ani), care a fost cel mai bine punctat, (198 puncte) eram pregătiți să vedem rezultatul care ne-a răsplătit munca depusă pe parcursul a 4 luni. Am finalizat la mijlocul clasamentului în condițiile în care au participat toți membrii activi ai echipei fără să ne propunem să participe numai cei mai buni, știind că este meci amical și cel mai mult contează experiența  și competențele achiziționate și identificarea neajunsurilor înainte de regionala din februarie 2019.
A fost o experiență cu adevarat utilă, am învățat o mulțime de lucruri și mi-am dat seama că a face parte dintr-o echipă este un lucru greu, dar care aduce multe satisfacții. Acum toată echipa așteaptă cu nerăbdare meciul care ne poate duce în marea finală de la București și lucrează zi de zi pentru aceasta.
Cei mai buni să câștige!

Succes la Concursul regional de la Iasi din perioada 13-15 ferbruarie 2019!

22 ianuarie 2019
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website