Site » Proiectul ROSE ”Pași spre succes!” (PASS) – Atelierele ”Educație prin lectură”
 

           În perioada octombrie octombrie 2018-octombrie 2022, Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui este beneficiarul unui grant în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar/Romanian Secondary Education Project–ROSE. Titlul subproiectului implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui este ”Pași spre succes!” (PASS). În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități: activități pedagogice și de sprijinactivități extracurriculare și activități de renovare și dotare. În aceste activități sunt implicați câte 200 de elevi în anii I și II, respectiv câte 150 de elevi în anii III și IV din clasele IX-XII, filiera tehnologică.
          În noiembrie 2018 au început activitățile pedagogice și de sprijin (activități remediale ”Și Eu pot!” la disciplinele matematică, limba și literatura română, biologie, geografie, logică,  activități de consiliere și dezvoltare personală ”Pași spre dezvoltarea personală”,  activități de consiliere și orientare în carieră ”Sunt informat, iau decizii bune!”).
          În decembrie 2018 au început și activitățile de educație non-formală fiind organizate 4 ateliere ”Educație prin lectură” la care au participat 100 de elevi din grupul țintă. Aceste ateliere de educație nonformală sunt axate pe aplicarea de strategii și metode de optimizare a lecturii (texte literare și non literare): lectură, exerciții de comprehensiune a textelor, sumarizarea textelor, dezbateri, formulare și argumentare puncte de vedere pornind de la texte literare și nonliterare.  Atelierele ”Educație prin lectură” au avut la bază două povestiri prin intermediul cărora elevii au explorat teme precum iubirea, sacrificiul, înțelepciunea, generozitatea, frumusețea, luarea deciziilor. Concluziile atelierelor ”Educație prin lectură”: Literatura este un instrument important care ne poate învăţa lecţii importante, ne provoacă să punem întrebări, să găsim soluţii şi ne determină să gândim, să facem conexiuni. Literatura poate fi ca un puzzle care aşteaptă fie descoperit. 

16 decembrie 2018
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website