Site » ”21st Century Teaching”- UN NOU PROIECT ERASMUS+ pentru elevi si profesori!
 

Proiectul ERASMUS+ ”21st Century Teaching (Acquiring Skills and Expertise Using Mobile Devices and the Future Classroom” este un proiect de mobilități în domeniul educației școlare (Acțiunea KA229 în cadrul programului ERASMUS+ )-parteneriate strategice în domeniul școlar – proiecte de schimb interșcolar , Nr. de referință: 2017-1-RO01-KA101-035810. Proiectul va fi  implementat în perioada 30 octombrie  2018-29 octombrie 2020 și are ca obiectiv general crearea de noi concepte de predare și învățare folosind metodele inovatoare ale secolului XXI și utilizând mijloace media moderne.
Obiectivele sunt:

 • crearea de competenţe digitale în conformitate cu standardele europene (EQF / e-CF) pentru utilizarea în clasa  viitorului. Dezvoltarea posibilităţilor de a folosi new media şi instrumente TIC în predare.
 • crearea de materiale suplimentare pentru utilizarea la clasa viitorului care să includă TIC şi materiale educaționale moderne.
 • creșterea motivaţiei elevilor  de lucru cu materiale noi şi interesante într-un mediu de învăţare, care le permite să își pună în valoare abilitățile lor.
 • creşterea competenţelor tehnice/profesionale şi sociale, capacitatea pentru munca în echipă, abilităţi lingvistice, încrederea în sine și toleranța.
 • abordarea de metode inovatoare de predare şi învăţare pentru toți elevii, inclusiv cei care suferă de diferenţiere în clasele convenţionale, clasa viitorului oferind posibilitatea satisfacerii nevoilor speciale de fiecare elev.

 Partenerii europeni sunt:

 • Technisch-gewerbliches Berufsbildungszentrum 2, Saarbrücken, Germania —coordonator
 • Agrupamento de Escolas Boa Água, Sesimbra, Portugalia - Instituto de Educacion
 • Secundaria Jacarandá, Sevilla, Spania
 • ITI "Augusto Righi", Napoli, Italia
 • Profesionalna Gimnazia poElektronika "John Atanasoff", Stara Zagora, Bulgaria
 •  Liceul Stefan Procopiu, Vaslui, România

Rezultate:
-Un sistem de management al învățării ce implica o noutate permanentă
-Ghid ce include metode și tehnici despre utilizarea mijloacele existente pentru desfășurarea lectiilor în clasa viitorului, respectiv creearea unor situații de învățare utilizând tehnologia informației.
-Tipuri de situații de învățare pentru diferite discipline școlare.
-Utilizarea de platforme e-learning pentru variate situații de învățare

Activitățile proiectului sunt:
 I. Activități de management al proiectului: management tehnic, monitorizare și evaluare, diseminare și publicitate, management financiar.
II. Activități de pregătire a  participanților pentru mobilități (pregătire lingvistică, pedagogică/tematică, culturală).
III. Întâlnirile de proiect (Portugalia, Spania, Germania, Italia, Bulgaria și România)
IV. Ghidul proiectului cu exemple de bune practici
V.  Diseminare și valorizare
VI. Monitorizare și evaluare
Participanții, profesori și eleviii, își vor îmbunătățiti competențele digitale, de comunicare în limba engleză și interculturale. Integrând aceste cunoștințe și competențe în activitatea didactică, profesorii vor promova educația incluzivă, vor aplica demersuri didactice axate pe metode inovatoare ale secolului XXI .
Proiectul ERASMUS+ KA2  21st Century Teaching” este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

14 noiembrie 2018
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website