Site » Proiectul de mobilitate ERASMUS+ ”O școală prietenoasă”  (nr. de referință 2017-1-RO01-KA101-035810) – Fluxul nr. 5
 

În perioada 6-11 august 2018, 6 profesori de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui participă la cursul de formare cu titlul .„Student-centered Classroom: teachers as promoters of active learning” organizat de EUROPASS Centro Studi Europeo din Florența. Acesta este al cincilea și ultimul flux desfășurat în cadrul proiectului de mobilitate ERASMUS+ ”O școală prietenoasă” (nr. de referință 2017-1-RO01-KA101-035810) implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui în perioada septembrie 2017-decembrie 2018. Grupul este insotit de doamna profesor Mazga Doina, in calitate de monitor, care are rol in observarea comportamentului participanților în timpul activităților și rezolvării sarcinilor de lucru, aplicarea de chestionare,  discuții, analiza programului stabilit cu cel derulat la fața locului, analiza rapoartelor elaborate de participanți si de organizația furnizoare de formare. Proiectul ”O școală prietenoasă” are ca obiectiv general creșterea șanselor de reușită ale elevilor în plan personal, social și profesional  prin îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor profesorilor în domenii precum educația incluzivă, metode de predare-învățare centrate pe elevi, managementul clasei, dezvoltare personală.

Datorită participării la cursul .„Student-centered Classroom: teachers as promoters of active learning” cei 6 profesori își vor îmbunătăți cunoștințele despre tehnici și metode centrate pe elevi (Flipped Classroom/clasa răsturnată, învățarea bazată pe proiect, învățarea bazată pe probleme, învățarea bazată pe studiul de caz, învățarea prin descoperire) și își vor dezvolta competențele de a proiecta și aplica demersuri didactice centrate pe elevi. Prin aplicarea acestor metode, elevii sunt încurajați să învețe autonom, să găsească singuri soluții, încurajând astfel motivația și încrederea elevilor în forțele proprii, capacitatea lor de autoevaluare și evaluare în situații de învățare colaborativă. Elevii sunt astfel încurajați să-și dezvolte competențele de învățare și să se integreze mai bine cerințelor societății actuale care pune accent pe conceptul de învățare pe tot parcursul vieții. Învățarea  pe tot parcursul vieții  presupune învățare neîntreruptă, oricând și oriunde indivizi, cetățeni și angajați iar metodele menționate le oferă elevilor oportunități pentru dezvoltarea competențelor de învățare atât de utile învățării pe tot parcursul vieții.

De asemenea, profesorii participanți la curs își vor îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleză, competențele interculturale (și astfel vor înțelege mai bine diversitatea lingvistică și culturală) și vor fi mai motivați să se implice în acțiunile de consolidare a dimensiunii europene a Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui propuse în Planul de Dezvoltare Europeană și vor controibui la consolidarea culturii instituționale a liceuluiprin dezvoltarea  și integrarea unor practici și  resurse de predare-învățare-evaluare  accesibile tuturor în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și adaptate particularităților acestora.

 

Proiectul de mobilități ERASMUS+ ”O școală prietenoasă” este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

8 august 2018
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website