Site » COMUNICAT
 

În data de 9 mai 2018, cu ocazia Zilei Europei, la Liceul „Ștefan Procopiu” se va desfășura un maraton de activități în cadrul Programuluil educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European.

  • Programul «Școli-ambasador ale Parlamentului European» (EPAS) a fost derulat în anul 1 în România de Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Asociației de Asistențăși Programe pentru Dezvoltare Durabilă (APDD) Agenda 21. Programul s-a desfășurat în perioada decembrie iunie 2017 și a implicat participarea unui număr de 25 de școli din municipiul București și județele Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ilfov și Prahova.
  • În anul școlar 2017-2018, alte 25 de școli din București și din țară candidează la obținerea titlului de Școală ambasador în cadrul acestui program educativ, printre care și Liceul Ștefan Procopiu” din Vaslui.

Cei 15 ambasadori-juniori de la Liceul ”Ștefan Procopiu”, coordonați de 5 profesori, ambasadori-seniori, și-au implicat colegii și profesorii din întreaga școală în următoarele activități:

  • Finalizarea campaniei de colectare a hârtiei reciclabile, desfășurate în perioada 2-8 mai 2018, ”Procopiu colectează și reciclează”, ca marcă a unei importante preocupări la nivel european, protecția mediului.
  • Aplicarea la clase, în cadrul lecțiilor pe discipline, a unor tematici europene.
  • La ora 10.40, flash mob pe terenul de sport, realizat de 3 clase a IX-a care vor forma drapelul Uniunii Europene pe fundalul sonor al ”Odei bucuriei” a lui Beethoven, imnul UE, cu participarea elevilor din întreaga şcoală.
  • La ora 11.00, ambasadorii juniori vor deschide un Punct de informare despre Uniunea Europeană în Piața Civică a orașului, într-un cort pus la dispoziție de Primăria Municipiului Vaslui, unde vor prezenta materiale informative despre UE realizate de ei, dar și materiale puse la dispoziție de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și de Centrul Europe Direct Vaslui.
  • La ora 13.00, doi ambasadori-juniori vor face o vizită colegilor de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, pentru a redacta o scrisoare-fluviu adresată Parlamentului European, scrisoare începută la Liceul ”Ștefan Procopiu” și continuată la Liceul cu Program Sportiv”.
  • La ora 16.00, doi ambasadori-juniori, susținuți din public de colegii lor din școală, vor participa la concursul ”EU aleg Europa”, organizat de Centrul Europe Direct Vaslui și desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Vă invităm la activitățile noastre și să ne vizitați Punctul de informare din Piața Civică!

7 mai 2018
Plan școlarizare 2022-2023 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website