Regulament

Liceul "Ştefan Procopiu" Vaslui organizează în ziua de 14 februarie 2015 a noua ediţie a Concursului Judeţean de Informatică - XOR. Concursul se va desfăşura pe parcursul a trei ore şi un sfert, timp în care elevii vor trebui să rezolve 3 probleme de factură algoritmică. Concurenţii vor fi împărţiţi pe 3 nivele: grupa small (pentru elevii de gimnaziu şi clasa a IX-a), grupa medium (clasa a X-a) şi grupa large (clasele XI-XII). Concursul se va desfăşura individual.

Înscrierea la concurs

Elevii din judeţul Vaslui pot participa direct la concurs, fiind înscrişi de profesorii lor îndrumători sau prin expedierea unui email către organizatori (dpracsiu@yahoo.com). Dacă există vreun elev din afara judeţului Vaslui care doreşte să participe direct, acest lucru se poate realiza numai dacă acesta poate fi prezent la liceul nostru până la ora începerii concursului şi dacă îşi poate rezolva eventualele probleme de cazare. De la fiecare liceu din judeţ vor participa echipe de elevi insoţiţi de un profesor (liderul echipei). Dacă numărul total de elevi înscrişi direct în concurs este mai mare de 75, atunci organizatorii îşi rezervă dreptul să limiteze numărul participanţilor de la fiecare liceu în parte.

Inscrierea online

Pentru elevii din alte judeţe participarea la concurs va fi online. Aceştia se vor înscrie pe pagina .campion de unde vor putea descărca şi subiectele la ora 10.00 şi trimite soluţiile până la ora 13,15.

Trimiterea soluţiilor

Concurenții înscriși direct nu vor avea acces la Internet. Fiecare concurent va avea un ID unic. Cele trei surse vor fi salvate cu numele ID1.cpp (sau ID1.c sau ID1.pas), ID2.cpp și ID3.cpp. La sfârșitul probei sursele vor fi adunate și evaluate sub sistemul de operare Windows.

Concurenţii înscrişi online, vor trebui să se înscrie pe pagina .campion până pe 14 februarie 2015 ora 10,00. După înscriere, fiecare elev va avea un nume de utilizator şi o parolă (pe care le va utiliza pentru a se autentifica pe site). Se vor putea trimite soluţiile la probleme până la expirarea timpului de lucru (ora 13,15).

Evaluarea

Pentru elevii participanți direct la concurs evaluarea se va aface sub sistemul de operare Windows cu evaluatorul folosit și la Olimpiada județeană de informatică.

Pentru participanții online, atunci când se trimite o soluţie, aceasta va fi compilată pe serverul de evaluare, apoi va fi rulată pe cel puţin unul dintre exemplele din enunţul problemei. În secţiunea Evaluare online puteţi vizualiza rezultatele evaluării (pe exemplu). Dacă un elev trimite mai multe surse la aceeași problemă, ultima sursă trimisă va fi cea evaluată și punctată. Modalitatea de afișare a rezultatelor rămâne aceeaşi: rezultatele evaluării pe testele "reale" sunt postate după încheierea rundei. Evaluarea se face sub Linux (RedHat 9.0), iar compilatoarele sunt Free Pascal 1.0.6., GNU C şi C++ Compiler 3.2.2

Rezultatele

Toţi concurenţii care participă online vor putea să-şi vadă rezultatele pe pagina .campion imediat după ora 13,15. Dar pe pagina noastră vor putea fi vizualizate numai rezultatele concurenţilor care au participat direct la concurs.

Programa de concurs

clasa a IX-a : Elemente de bază ale limbajului C/C++ (sau Pascal), tablouri numerice unidimensionale, fişiere.

clasa a X-a : tablouri, şiruri de caractere, stiva, coada, tehnici de programare (Divide et Impera).

clasele a XI-a si a XII-a : grafuri, tehnici de programare (programare dinamică, Divide et Impera, Greedy, Backtracking), structuri de date.

2015, Designed by Laura Mitrache & Robert Iacob
All rights reserved