Ce este Canva?

Canva este o platformă australiană de design grafic, utilizată pentru a crea grafică, prezentări, postere, documente și alt conținut vizual pentru rețelele sociale. Aplicația include șabloane pe care utilizatorii le pot utiliza.În Canva se poate face video și design grafic uimitor de simplu pentru toată lumea.

Această aplicație de editare cu mai multe funcții – editor de fotografii, producător de videoclipuri și creator de logo-uri – este gratuită. Ea vă permite să creați cu ușurință invitații, cărți de vizită, pliante, planuri de lecție, fundaluri Zoom și multe altele folosind șabloane concepute profesional. Puteți chiar să încărcați propriile fotografii și să le adăugați la șabloanele Canva folosind o interfață drag and drop.

Deși gratuită, pentru funcționalități suplimentare, Canva oferă și abonamente cu plată precum Canva Pro și Canva for Enterprise. Utilizatorii pot plăti, de asemenea, pentru imprimarea și livrarea produselor fizice.

Unde găsim aplicația?

www.canva.com

De ce CANVA?

Pentru început, e bine de știut că este extrem de simplă și plăcută editarea în Canva. Meniul este ușor și toate șabloanele făcute apar pe prima pagină. Se pot crea foldere pentru fiecare utilizator, se pot redenumi șabloanele pentru a fi mai simplu de găsit. Iar pe buton albastru din dreapta sus denumit ”Creează un design” se găsesc toate modelele disponibile, câteva dintre care le vom menționa mai jos.

Odată intrat într-un model, în partea stângă este bara de meniul de unde se pot alege toate elementele ce le dorim pe pagina noastră goală. Pentru fiecare model în parte, șabloanele sunt foarte frumoase deci avem de unde alege!

Fiind un editor de fotografii, producător de videoclipuri și creator de logo-uri, Canva oferă nenumărate șabloane specifice pentru fiecare model. Acestea se găsesc la opțiunea ”creează un design” din dreapta sus. Sau în stânga, unde primim ”Recomandări” în cazul în care nu știm exact ce căutăm.

Pagina de pornire Canva ne arată ”toate designurile tale”. Există și opțiunea de a crea foldere, dar toate designurile vor apărea și pe prima pagină în continuare, și în folderul redenumit în partea stângă jos.

Cum utilizăm Canva?

Ce poți face cu Canva?

  1. Pliantul este acea tipăritură informativă de tip reclamă ce poate conține fotografii, prospecte, date de contact.
  2. Broșura este o lucrarea tipărită sub formă de carte, de obicei cu scopul de a face reclamă, care cuprinde un număr redus de foi.
  3. Colajul constă în lipirea diferitelor elemente împreună, astfel încât să creeze un nou întreg tematic.
  4. Cărți de vizită.Acest accesoriu indispensabil în afaceri este foarte important! Este documentul de format mic, de formă dreptunghiulară, care prezintă informațiile de bază și datele de contact despre o companie sau un individ.
  5. Postări Facebook și Instagram.Probabil cele mai folosite opțiuni pentru utilizatorii Canva sunt aceste tipuri de postări 🙂 The sky is the limit aici, deoarece avem o mare varietate de șabloane din care să alegem, special pe dimensiunile necesare acestor platforme de social media. Iar cum la Instagram se pune mai mult accentual pe visual, putem scrie pe imagine cu mai multe tipuri de fonturi atrăgătoare ce le găsim la secțiunea Text – Combinații de fonturi.

Ce instrumente utilizăm?

Ce poți face cu Canva?

  1. Meniul este acea listă de bucate ce ne prezintă diversele feluri de mâncare și băutură prezente la un restaurant, împreună cu prețurile acestora.
  2. Infograficul este acea reprezentare vizuală a unor informații sau date, asemănător cu tabelele și diagramele dar mai evoluat, mai atractiv și mai complex din punct de vedere vizual și informațional.
  3. Un videoclip este un scurt film, cu caracter artistic sau publicitar.
  4. Un moodboard este acea colecție de imagini sau obicte concepute pentru a reprezenta un anumit tip de lucru, sau o persoană sau o stare. Cum îi spune și numele ”mood” este o stare de spirit, o dispoziție ce poate fi pozitivă, negative, melancolică și multe altele.
  5. Ce poate fi mai fain decât să creezi ofelicitare colorată și plină de emoție? Partea bună este că o poți imprima direct din Canva, pe carton sau orice tip de hârtie. Stories pentru social media
  6. Stories pentru social media.Sună bine, nu? 🙂 De obicei un story este o poză peste care adăugăm gif-uri, scris, dăm tag location sau facem direct un boomerang.