Site » Liceul "Ştefan Procopiu" Vaslui premiat de Institutul European din România
 

Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Ambasada Republicii Polone la București, a organizat în data de 7 decembrie 2016 conferinţa cu tema „Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est”.
La eveniment au participat reprezentanţi oficiali din România și din alte state membre ale Uniunii Europene, precum şi reputaţi experţi şi analişti specializaţi în domeniul afacerilor europene. Agenda conferinței a fost structurată în trei sesiuni: (1) Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est; (2) Evaluare interimară și provocări pentru viitoarea perspectivă multianuală. Perspectiva României; (3) Evaluare interimară și provocări pentru viitoarea perspectivă multianuală. Perspectiva țărilor din Grupul de la Vișegrad.
În finalul evenimentului, a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor de Excelenţă IER pentru promovarea spiritului şi valorilor europene, ediţia a VII-a, școlilor și liceelor din România cu rezultate deosebite în proiectul ”Școala Europeană” și Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, promotorul și coordonatorul acestui proiect. Școlile și liceele care au fost premiate sunt: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, Colegiul Economic Buzău, judeţul Buzău, Colegiul Economic "Ion Ghica" Târgovişte, Școala cu clasele I-VIII "Andrei Șaguna" Deva, Colegiul Național "Mihai Eminescu" Baia Mare, Colegiul Naţional "O. Goga" Sibiu, judeţul Sibiu, Liceul "Ştefan Procopiu" Vaslui, județul Vaslui.
Începând din anul 1999, Liceul „Ştefan Procopiu” a derulat peste 30 de proiecte de cooperare europeană (Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, ERASMUS+) devenind un veritabil ambasador al României în Europa, contribuind la promovarea valorilor europene. Liceul ”Ștefan Procopiu” se numără printre puținele școli din România care au obținut certificatul ”Școală Europeană” de 5 ori consecutiv (2004, 2007-locul V, 2010-locul III, 2013-locul II și 2016-locul I).
             Printre proiectele europene derulate în ultimii 3 ani, care au contribuit la creșterea prestigiului liceului în comunitatea educațională  și la promovarea valorilor europene,  se numără ”Everybody can do it”,  ”Learning Positive Discipline” (apreciat de Agenția Națională ca un exemplu de bună practică), „Repararea defectelor la cutiile de viteză” (LDV)  și ”Skills for Life: Literacy”.  Ultimele trei proiecte menționate au fost coordonate de Liceul ”Ștefan Procopiu”. Pentru implementarea acestor proiecte s-a colaborat cu școli și instituții din Grecia, Bulgaria, Turcia, Italia, Spania, Germania, Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Finlanda.
              In perioada august 2016- august 2017, liceul nostru desfăşoară proiectul finanţat prin Programul Erasmus+ Acţiunea cheie K1 – Proiect de mobilitate „Inovare, competenţă şi succes pentru viitorii profesionişti în context european”, în cadrul căruia vor fi realizate 3 fluxuri de elevi.

 

Consilier educativ,
Prof. Busuioc Ionela

12 decembrie 2016
Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website