Site » Schimb de experiență în cadrul activității cercului pedagogic nr. 4 - tehnic, zona Vaslui - Negrești
 

Vineri 25 noiembrie 2016 au avut loc activitățile cercului pedagogic, zona Vaslui Negrești. Cadrele didactice din cadrul cercului pedagogic nr. 4, profil Tehnic, domeniile Electric, Electronică și automatizări, Electromecanică, Construcții, Prelucrarea lemnului, Industrie textilă și pielărie, Industrie alimentară, Protecția mediului, au desfășurat activitatea cu tema “Învățământul profesional și tehnic prezent și viitor, colaborări și parteneriate- exemple de bune practici” în cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de inginerie electrică și știința calculatoarelor.
Ordinea de zi a cuprins:

  • Prezentarea referatului cu tema „Formarea competențelor tehnice prin corelarea pregătirii teoretice de specialitate cu pregătirea realizată în cadrul orelor de laborator tehnologic și/sau atelier de instruire prectică- exemple de bune practici”.
  • Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, partener de încredere în orientarea profesională a elevilor de liceu (prezentare, discuții, oprtunități de colaborare)
  • Sisteme flexibile de fabricație – vizită în laboratoarele facultății.
  • Diseminarea proiectului Erasmus++- ICS-CEU 2016-1-RO01-KA102-024159, mobilitatea “Proiectarea computerizată a circuitelor electrice și electronice” derulată în Dresda, Germania.
  • Dezbateri/discuții.

Activitatile au fost conduse de către domnul profesor universitar doctor inginer  Dan Laurențiu Milici, prodecan al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și de doamna profesor Ionașcu Silvia – Daniela, reponsabil de cerc pedagogic.
Rezultatele activității au demonstrat că o permanentă colaborare între instituțiile de învățământ superior de profil tehnic și liceele tehnologice duc la îmbunătățirea orientării școlare și profesionale a viitorilor specialiștă pe piața muncii interne și internaționale, având în vedere că economia actuală este în permanentă schimbare și că se evidențiază o lipsă acută de specialiști cu studii medii și studii superioare pregătiți pentru domeniile înaltelor tehnologii.

3 decembrie 2016
Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website